Vad Fi har sagt hela tiden!

Avhysningar av EU-medborgare är en ohållbar katt och råtta-lek. Det går att läsa i Dagens Nyheter som rapporterar från ett tältläger i Skarpnäck som ska tömmas, för andra gången på en månad. – När ska övriga partier förstå att dessa personer är här för att stanna, säger Anna Rantala Bonnier, Fi.

– Detta har vi sagt från början. Vi kan inte göra så lite som möjligt och förvänta oss stora resultat. När ska övriga partier förstå att dessa personer är här för att stanna, säger Anna Rantala Bonnier, Fi.

Feministiskt initiativ menar att det är ovärdigt att ignorera de här personernas utsatthet och tvinga dem att flytta från plats till plats och därmed jaga runt dem i Stockholm. Istället vill Fi att staden erbjuda realistiska möjligheter för utsatta EU-medborgare att ta sig ur sin situation. Erbjuda uppställningsplatser och barnen måste få möjlighet att gå i skolan. Feministiskt initiativ menar att vi redan har kåkstäder i Stockholm och att det inte kommer att bli någon skillnad förrän vi börjar ta ansvar

– Nu har alliansen provat att inte göra något alls, den här majoriteten har provat att göra lite grand. Nu måste vi tänka om och göra rätt, fortsätter Anna Rantala Bonnier, Fi.