Fi Stockholms politiker vill att partistyrelsen omvärderar sitt beslut

  • Den rosa staden
  • 22 jul 2018
  •   Kommentarer inaktiverade för Fi Stockholms politiker vill att partistyrelsen omvärderar sitt beslut

Vi som är folkvalda politiker för Feministiskt initiativ i Stockholm har framfört till partistyrelsen att vi ser mycket allvarligt på det antisemitiska uttalandet som gjorts av en riksdagskandidat för Feministiskt Initiativ. Vi anser att det är beklagligt att partistyrelsen har meddelat att de har fortsatt förtroende för kandidaten som representant på riksdagslistan. Uttalandet från kandidaten var både kränkande och i strid med vår politik, och partiet borde därför agera tydligare och uppmana kandidaten att lämna sin plats. Vi ser att hanteringen kring detta har skadat förtroendet för partiet, inte minst hos den judiska gruppen och våra egna medlemmar som är judar.

Feministiskt initiativ är ett antirasistiskt parti. Vårt förtroende vilar på att våra väljare, medlemmar och aktiva respekteras och fullt ut litar på att våra företrädare delar partiets värderingar och driver vår politik.

Feministiskt initiativ i Stockholms stad har under fyra år arbetat för att öka kunskaperna om antisemitism och rasism bland elever, lärare och anställda i staden. Vi har stärkt ställningen för nationella minoriteter i Stockholm och satt mänskliga rättigheter högst upp på den politiska dagordningen. Vi är stolta över allt det som Feministiskt initiativ genomfört i Stockholm och tycker därför att det vore mycket beklagligt om det hamnade i skymundan på grund av ett uttalande som inte representerar oss som parti.

Vi vädjar till partistyrelsen att omvärdera sitt beslut och låta kandidaten lämna sin plats på riksdagslistan.

Anna Rantala Bonnier, gruppledare
Sissela Nordling Blanco, ansvarig för Mänskliga Rättigheter i Stockholms stad
Malin Ericsson, kommunfullmäktigeledamot
Lisa Palm, kommunfullmäktigeledamot
Johanna Andersson, ersättare i kommunfullmäktige